Септемврийски празници

Почивка на Северното Черноморие- 3 нощувки със закуски и вечери в Златни пясъци
Продължителност
4 дни / 3 нощувки

Дати на отпътуване
04.09.2020 г.

Програма

 

Дата: 04.09.2020-07.09.2020

ПРОГРАМА

Ден 1 
 
Отпътуване в 07:00 от площад ‚‘ Александър Невски‘‘, гр. София. Спираме за кратка пауза по пътя. Отпряваме се към к.к. Златни пясъци. Настаняване в хотел 3* .  Свободно време за разходка или плаж. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 2 
 
Закуска. Екскурзия до Ботаническата градина и  Архтектурно-парковия комплекс „Двореца”, гр. Балчик.  Ботаническата градина е известна с колекциите си от тропични и субтропични екзоти, както и други уникални растения. Интерес представляват парниците на градината, където зреят лимони с големина на хандбална топка, както и много други екзотични плодове като банани и папая. В територията на Ботаническата градина влиза и Арихитектурно-парковият комплекс „Двореца“. Той е едно от най-пленяващите места на Северното ни Черноморие. ‚‘Дворецът‘‘ е бивша лятна резиденция на румънската кралица Мария. Той се намира в красива местност, между балчишките скали и морския бряг. По време на Междусъюзническата война през 1913 година, румънската армия окупира част от Добруджа. Така гр. Балчик попада в границите на Румъния. Много румънски интелектуалци и аристократи оценяват красивата природа на този район и закупуват имоти там. Самата кралица Мария при посещението си, останала очарована от духа на града и заобикалящата го природа. Решила да построи лятна резиденция там. Стилът на сградата е напълно в унисон с вече построениете обекти. Постройката не е толкова величествена със своите размери, а с това, че идеално се вписва в обстановката и цялостния облик на околността.  В комплекса са изградени параклиси, дворове, паркове, чешми и сгради в различни стилове – типичен български, византийски, римско-арабски, трансилвански. След  кончината на Кралица Мария и по нейна заръка,  сърцето й било поставено в малко златно ковчеже в параклиса „Успение Богородично” в „Двореца”, откъдето през 1940 година е върнато в Румъния. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 

Ден 3
 
Закуска. Свободно време или допълнителна целодневна екскурзия до Шабленския фар, Тюленово, Мидената Ферма ‚‘Дълбока‘‘ в с. Българево, намиращо се на около 40 км от к.к. Албена и Нос Калиакра. Шабленския фар е най-старият, най-северният и най-високият фар в страната. Около  него на Шабла има множество сондажи за нефт от които тече топла минерална вода с високо съдържание на сяра. Продължаваме към  чудото на природата на Северното Черноморие- Тюленово, известен със своите уникални по рода си скали и пещери.Тюленово е място почти недокоснато от цивилизацията, красиво и неопитомено. Чудесно е за риболов и екстремните спортове като скално катерене и подводно гмуркане. 
След това се отправяме за кратка фотопауза към Нос Калиакра - едно от най-живописните и атрактивни места на нашето Черноморие. Има музей, ресторант и праклисче, разположено на ръба на скалата. За спомен от това приказно място, можете да си закупите от сергиите, автентични сувенири- рапани, рапанчета, морски звезди и огромни миди, извадени от водите на нос Калиакра. Ще посетим и Мидената ферма в с. Българево за късен обяд. Там можете да се насладите на прекрасен изглед и слушайки шепота на вълните да се потопите в една невероятна морска атмосфера, както и  да опитате от мидените и рибни специалитети. 
Връщане обратно в хотела в късния следобед. Вечеря. Нощувка. 
 

Ден 4
 
Закуска. Свободно време за плаж или разходка. Отпътуване за гр. София. По пътя ще посетим Аладжа Манастир, превърнат в паметник на културата и музей. Той е един от най-известните български скални манастири и най-големият по нашето Черноморие. За него се разказват легенди за подземни тунели, пещери и скрити съкровища. Твърди се също, че манастирът се намира върху останките на древен гръцки град, основан от Филип Македонски. 
Пристигане в гр. София привечер. 
 
 
 Цена: 210 лв. на човек в двойна стая - Промо цената е валидна за резервации до 15.08.2020 г.

Цена за резервации след 15.08.2020 г. -  235 лв. на човек в двойна стая

Първо дете до 12г се настанява безплатно и заплаща само транспорта - 75 лв.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • Транспорт с автобус, лицензиран за туристически пътувания
  • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел Луна 3* или подобен  в к.к Златни пясъци
  • Екскурзия до гр.Балчик- Ботаническата градина и ''Дворецът''
  • Екскурзия до Аладжа манастир

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

  • Разходи от личен характер
  • Целодневна екскурзия до Шабла, Тюленово, Нос Калиакра и Мидената ферма в с. Българево- 15 лв. 
  • Входни такси: Ботаническа градина- 8 лв.; Архитектурно-парковият комплекс „Дворецът“: 6 лв.
  • 2 лв. за чадър и 2 лв. за шезлонг на плажа 

"Гала Холидейс" ООД  има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" №03700100002887 към ЗАД ЕВРОИНС, валидна до 01.08.2021 г. 

 

За контакти и резервации