Майски празници 2020

Екскурзия до Словения за 1 май
Продължителност
4 дни / 3 нощувки

Дати на отпътуване


Програма

 Екскурзия до Словения за 1 май 

Любляна пещерата Постойна яма  – Триест езeрото  Блед – Жалец

30.04.2020 – 03.05.2020

4 дни/ 3 нощувки

 

Програмата съчетава най-доброто от Словения – малкото бижу на северозападните Балкани. Освен прекрасното езеро Блед и пещерата Постойна, ще посетим и единствения в света бирен фонтан в град Жалец. Ще пием следобедното си капучино на италианския бряг на Адриатика – в пристанищния град Триест.

 

1 ден: София- Любляна

Отпътуване в 06.00 ч. Транзитно преминаване през Сърбия и Хърватия. Пристигане в Словенската столица привечер. Кратка разходка из центъра на Любляна: Люблянския замък, катедралата „Св. Николай“, моста на Драконите, Трите моста, площад Прешернов с францисканската църква „Благовещение”. Настаняване в хотел *** в района на Любляна. Нощувка.  

 

2 ден: Любляна – пещерата  Постойна – Триест

Закуска. Oтпътуване към пещерата Постойна, включена в списъка на ЮНЕСКО от 1986г.  Възможност за посещение с предварителна резервация. Постойна е една от най - достъпните пещери в Европа. Със своите почти 20 километра галерии и зали, отрупани с причудливи сталактити и сталагмити, тя привлича многобройни туристи. Подземната река Пивка е убежище на един от редките, уникални и застрашени от изчезване животински видове, известен с името "човешка риба". Част от пещерата се разглежда с електрическо влакче, останалата част - пеша. Продължаваме към Италия, разходка в Триест, едно от най – големите пристанища на Италия. Разглеждане на пиаца „Унита“, Римския амфитеатър, катедралата „Сан Джуст“, големия канал. Свободно време за чаша ароматно капучино. Връщане в хотела. Нощувка.  

 

3 ден: Любляна – Блед  – Жалец

Закуска. Отпътуване към Национален парк „Триглав“. Спирка в гр. Блед разположен край едноименното езеро. Свободно време за разглеждане на града и по желание разходка с корабче до острова, който впечатлява със своята мистичност и чар. Продължаваме към малкото градче Жалец – известен с най – големите в Словения насаждения с хмел. Там през 2016 г. е открит първият в света фонтан от бира. Ако очаквате бирата да се лее безспирно и вие да гребете безкрайно от фонтана, е, не е така.  Купува се  халба, на дъното на която има чип и според цената има опции да се опитат три, шест или 10 бири. След това халбата остава като сувенир. Връщане в хотела. Нощувка.  

4 ден: Любляна - София

Закуска. Отпътуване за България. Транзитно пътуване. Пристигане в София вечерта.

 

Цена:

Вид настаняване

 

Възрастен в двойна и тройна стая

419 лв.

Доплащане за единична стая

80 лв.

Дете до 12 год, настанено с двама възрастни в стая

300 лв.

 

Цената включва:                                                        

*Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни пътувания

*3 нощувки със закуски в хотел *** в района на Любляна

*Туристическа такса за хотела

*Пешеходна обиколка на Любляна с екскурзовод

*Посещение на Триест

*Екскурзии до Постойна, Блед и Жалец

*Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва: 

*Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро: 8 лева /заявява се и се заплаща предварително от България/

*Входна такса за пещерата Постойна: 28 евро /заявява се и се заплаща предварително от България/

*Разходка с корабче по езерото Блед до острова: около 9 евро /заявява се и се заплаща предварително от България/

*Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Допълнителна информация:

*Екскурзията ще се проведе при минимум 40 записани туриста

*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата

*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата и ТО не носи отговорност при евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.

*Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други, независещи от него обстоятелства.

*Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Необходими документи:

*Валидни лична карта или международен паспорт

*За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/

Условия за резервация:

*Депозит: 30% от пакетната цена при записване

*Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

 

 "Гала Холидейс" ООД  има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" №037001000002195 към ЗАД ЕВРОИНС, валидна до 01.08.2020 г.

 

 

                                                                                                                

 

 

 

 

 

 

 

За контакти и резервации