Есен 2019

Тридневна екскурзия в Охрид и Струга
Маршрут
София - Кюстендил- Крива Паланка- Охрид- Струга- София

Продължителност
3 дни / 2 нощувки

Дати на отпътуване


Програма

 

1 ДЕН

Отпътуване  от София  в 6.00 часа от пл. „Руски паметник“  през ГКПП ГюешевоПристигане в Струга около обяд. Посещение на къщата на братя Миладинови, фото-пауза на мястото, където река Черни Дрин излиза от Охридското езеро. Свободно време за пазаруване.  Отпътуване за  Охрид. Днес Охрид е туристически град от международно значение. Добре запазената стара част на града, средновековната крепост, множеството църкви, манастири и джамии, както и голямото езеро привличат туристи не само от балканските страни и Европа. Значението на града и природата около него са признати от ЮНЕСКО, като през 1979 година Охридското езеро се обявява за природно, а на следващата година и за обект на световното културно наследство.  Настаняване в хотела.  Вечеря. Нощувка.

 

 2 ДЕН: Закуска. Пешеходна разходка в Стария град: разглеждане на църквата "Св.Богородица Перивлепта",  Самуиловата крепост, Църквата "Св.Пантелеймон", където се съхраняват мощите на Св. Климент, църквата "Света София", Античният театър, Градската чаршия и др. Свободно време за разходка и шопинг.

 След обяд - екскурзия до Билянини извори и манастир „Св. Наум“. Посещение на църквата "Свети Архангели", където се намира гроба на лечителя чудотворец Свети Наум, параклиса "Св. Петка",  фото-пауза около изворите на  река  Черни Дрин. Свободно време за разходка по брега на езерото и възможност за закупуване на сувенири и бижута от прочутите охридски бисери. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН: Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Скопие. Туристическа програма в центъра на града, включваща: катедрален храм „Св. Климент Охридски”, черквите „Св. Спас” и „Св. Димитър”, централния градски площад, каменния мост и др. Свободно време. Отпътуване за София.

 Дати:  06.09-08.09.2019 г.; 21.09-23.09.2019 г.

Цена за настаняване във Вила Милка - 165 лв. (на човек)

Цена за настаняване в хотел Aqualina 4* - 195 лв. (на човек)

 

Цената включва:

 

- транспорт с лицензиран автобус;

- 2 нощувки със закуски и вечери в избрания хотел 

- Разглеждане на Струга

- Разглеждане на Охрид с местен екскурзовод

- Посещение на м-р "Св. Наум" и Билянини извори

- Разглеждане на Скопие

- медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 69 години.

- Посещение на Калищкият манастир „Рождество на Пресвета Богородица“.

Цената не включва:

 

-         входни такси на посещаваните обекти (около 16 лв. обща стойност)

 

-         разходи от личен характер.

-           Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – по желание  – цената зависи от застрахователната сума и оставащите дни от датата на сключване на договора до края на пътуването. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.

 

Условия за резервация: депозит в размер на 50% от стойността на резервацията, доплащане 10  дни преди датата на  пътуване.

Минимален брой участници: 40.

Паспортен и визов контрол: по програмата се пътува с валидна лична карта или задграничен паспорт.  За деца под 18 години се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие).

 

Туроператорът има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" №0370010000 1570 към ЗАД ЕВРОИНС, валидна до 02.08.2019 г.  

За контакти и резервации