Екзотични дестинации

Екскурзия в КИТАЙ - Китай, Хонконг и Макао, с посещение на манастира Шаолин - с водач от България!
Маршрут
Пекин - Великата китайска стена - Сиан - Луоян - манастира Шаолин - Шанхай - Макао - Хонконг

Продължителност
10 дни / 7 нощувки

Дати на отпътуване
19.07.2024 г.,   16.08.2024 г.,   22.09.2024 г.,   23.10.2024 г.,   16.11.2024 г.,   01.03.2025 г.,   17.03.2025 г.

Програма
ДЕН 1
Отпътуване в 21:15 ч. от летище София (Терминал 2) за Истанбул с полет на авиокомпания 'Turkish Airlines/"Qatar Airways"/'. Пристигане на летището в Истанбул/Доха в 22:40 ч. 

ДЕН 2
Отпътуване от за Пекин в 01:25 ч. Пристигане на летището в Пекин в 15:35 ч. Посрещане от представител на място. Пекин е известен с името Бейджин, което в превод означава "Северната столица". Днес той е един от най-големите по площ и население градове в света. Трансфер от летището до Пекин. Вечеря в ресторант, която включва патица по пекински – традиционен местен специалитет. Настаняване в хотела. Нощувка.

ДЕН 3
Закуска. Туристическа програма в Пекин: площад "Тиенанмън" – най-големият в света, чието име означава „вратата на небесното спокойствие”; дворцовият комплекс „Забраненият град“ – седалище на имперската власт по време на династиите Мин и Цин. Дворцовият комплекс е разделен на две части – Външен двор, където се намират церемониалните зали, и Вътрешен двор – официалната резиденция на императора и императрицата. Вътрешният двор е проектиран по една от основните концепции на древната китайска философия „Ян и Ин“ – двете противоположни сили, които се допълват взаимно и преливат една в друга. В Двореца на небесната чистота, олицетворяващ Ян, се помещават покоите на императора, а в Двореца на земното спокойствие, олицетворяващ Ин, е резиденцията на императрицата. Между тях се намира Залата на единството, символизираща единството на императорската двойка. Програмата продължава с посещение на Летния дворец – един от най-ярките примери за китайското архитектурно наследство. Вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка.

ДЕН 4
Закуска. Отпътуване за Дзюйонгуан – един от двата най-важни прохода през Великата китайска стена към Пекин и вътрешността на Китай. Стената е символ на китайската цивилизация. Тя се разпростира през цял Северен Китай от границата с Корея до пустинята Гоби и се оприличава често на дълъг дракон (21 хил. км.). Името на Чанчън в превод на български означава „дълга защитна стена“. Посещение на участъка Дзюйонгуан с възможност за разходка по укрепленията. Обяд в местен китайски ресторант. Връщане в Пекин. Посещение на Храма на небето – даоистки комплекс от храмови сгради, разположени в южната част на Централен Пекин, част от световното културно наследство от 1998 година. Състои се от 3 основни групи постройки, изградени според строгите философски изисквания – Залата за молитви за добра реколта, Императорският небесен свод, Кръглият олтар. Отпътуване за Сиан с високоскоростен влак (около 6 часа). Пристигане в Сиан в късно вечерта. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 5
Закуска. Сиан е една от четирите велики древни столици на Китай. От него преди 23 века започва възходът на съвременната държава. Посещение на Музея на теракотената армия, състояща се от 6000 глинени фигури, символизиращи армията на император Цин Шъ Хуан, изработена след 240 г. пр. н. е. Връщане в центъра на Сиан. Посещение на Шуюанмън - улицата на занаятите. Свободно време за разходка по Мюсюлманската улица и Градския площад с кулата на камбаната, чиято камбана със своите 6 500 кг. е една от най-големите в Китай. Ранна вечеря в традиционен китайски ресторант в Сиан. Отпътуване за Луоян с високоскоростен влак (около час и половина). Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 6
Закуска. Посещение на манастира Шаолин, най-големия будиски храм в Китай, включен в списъка на ЮНЕСКО. Манастирът Шаолин обхваща много вълнуващи атракции като Залата на небесните царе, Зала Махавира, Дхарма пещерата, Център за обучение по бойни изкуства. Обяд в традиционен китайски ресторант. Посещение на пещерния комплекс Лунмън, включващ повече от 2300 пещери и ниши, врязани във варовиков откос на планината Лунмън. Този комплекс съхранява впечатляващи колекции от китайското каменоделско изкуство на късните династии Северна Уей и Тан от 4-10 век, а от 2000 година е включен в списъка на ЮНЕСКО. Отпътуване за Шанхай с високоскоростен влак (около 5,5 часа). Пристигане в Шанхай късно вечерта. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка

ДЕН 7
Закуска. Туристическа програма в Шанхай: посещение на Храма на нефритения Буда, построен за вечен дом на две нефритени статуи на Буда, донесени от Бирма. Посещение на градината „Ююан“ (Градината на радостта), считана за една от най-изящните градини, типичен представител на класическото китайско парково изкуство. Свободно време за разходка по крайбрежния булевард „Бунд“ и пешеходната търговска улица „Нaнджин“, или по желание и предварителна заявка - изкачване до наблюдателната площадка на втората по височина в света сграда - небостъргача "Shanghai Tower". Вечеря в традиционен китайски ресторант. По желание и предварителна заявка - вечерен круиз по река Хуанпу с великолепна панорама към светлинното шоу в модерния бизнес район на града. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 8
Закуска. Трансфер до летището за полет до Макао - един от най-богатите градове в света. Историческият център на Макао включва около двадесет и пет исторически паметника и обществени площади, които официално са вписани в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 2005 г. Програмата включва старите градски стени - в миналото част от военната отбранителна мрежа на Макао, руините на църквата „Свети Павел“, площад „Леал Сенадо“. Голяма част от сградите на площада са защитени паметници на културата. Продължаваме към храма „A Мa“ – най-старият религиозен комплекс в Макао. Посещението му предлага невероятни гледки и неизменна тишина и мир. Програмата приключва с посещение на казино „Венецианецът“ – едно от най-големите в света. Отпътуване с редовна фериботна линия към Хонконг. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря в ресторанта на хотела (по фиксирано меню). Нощувка. 

ДЕН 9
Закуска и свободно време с възможност за разходка по основната търговска улица на града - Натан Стрийт. Следобед - туристическа програма в Хонконг: връх Виктория – основната забележителност на града, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към Хонконг; селището Абърдийн (Аплейчау), известно с плаващите къщи и рибни ресторанти. Разходка с традиционно корабче в Абърдийн. Трансфер до летището в Хонконг. Отпътуване за България в 23:00 ч. с полет на авиокомпания "Turksish Airlines"/"Qatar Airways".

ДЕН 10
Пристигане на летището в Истанбул/Доха в 05:25 ч. Отпътуване за България в 07:25 ч. Кацане на летище София (Терминал 2) в 08:35 ч ЦЕНИ:
Дата Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) Двойна стая със спалня (не се гарантира) Единична стая Допълнително легло в двойна стая Двойна стая за комбиниране
19.07.2024 6249 лв. 6249 лв. 6941 лв. 6249 лв. 6249 лв.
16.08.2024 6297 лв. 6297 лв. 6989 лв. 6297 лв. 6297 лв.
22.09.2024 4979 лв. 4979 лв. 5671 лв. 4979 лв. 4979 лв.
23.10.2024 4949 лв. 4949 лв. 5641 лв. 4949 лв. 4949 лв.
16.11.2024 4977 лв. 4977 лв. 5669 лв. 4977 лв. 4977 лв.
01.03.2025 4887 лв. 4887 лв. 5579 лв. 4887 лв. 4887 лв.
17.03.2025 4887 лв. 4887 лв. 5579 лв. 4887 лв. 4887 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:
 • Виза за Китай (заплаща се с депозита) - 229 лева от 0 год. до 90
 • Изкачване на наблюдателната площадка на Shanghai Tower (при минимум 15 записани туристи) - 139 лева от 0 год. до 90
 • Вечерен круиз по река Хуанпу (при минимум 15 записани туристи) - 139 лева от 0 год. до 90

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети София - Доха - Пекин и Хонконг - Доха - София на авиокомпания "Turkish Airlines" или "Qatar Airways" с включени летищни такси, чекиран багаж 30 кг и ръчен багаж до 7 кг (багажът следва да се съобрази с изискванията за багаж за вътрешния полет);
 • Самолетни билети в икономична класа Шанхай - Макао с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг, ръчен багаж до 10 кг;
 • Билет за високоскоростен влак в икономична класа от Пекин до Сиан; от Сиан до Луоян; и от Луоян до Шанхай;
 • Описаните в програмата трансфери;
 • Транспорт с автобус по маршрута;
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Zhongle Six Star Hotel" **** (или подобен) в Пекин;
 • 1 нощувкa със закускa в хотел "Huiyuan Jinjiang International Hotel" **** (или подобен) в Сиан;
 • 1 нощувкa със закускa в хотел "Vienna Classic Hotel" **** (или подобен) в Луоян;
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Shanghai Baolong Hotel" **** (или подобен) в Шанхай;
 • 1 нощувка със закуска в хотел "Harbour Plaza 8 Degree Hotel" **** (или подобен) в Хонконг;
 • 5 вечери и 2 обяда в традиционни китайски ресторанти;
 • Описаната туристическа програма в Пекин, Сиан, Шанхай, Хонконг и Макао;
 • Посещение на Великата китайска стена;
 • Посещение на пещерите Лунмън;
 • Посещение на манастира Шаолин;
 • Разходка с традиционно корабче в Абърдийн, Хонконг;
 • Входни такси за всички обекти, включени в програмата;
 • Посещение на фабрики и магазини за традиционни местни занаяти и сувенири;
 • Местни екскурзоводи по целия маршрут;
 • Водач-преводач от България;
 • Застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR на "Застрахователно Дружество Евроинс" АД.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Изкачване на наблюдателната площадка на небостъргача "Shanghai Tower" в Шанхай;
 • Вечерен круиз по река Хуанпу в Шанхай;
 • Виза за Китай;
 • Бакшиши за местните представители (водач и шофьор):5 USD на турист на ден (заплащат се задължително на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление;
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Градски транспорт;
 • Разходи от личен характер;
 • За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Места за допълнителните екскурзии могат да се гарантират при резервация и заплащане в офиса.
 • Вечерите описани по програмата са в традиционен китайски ресторант, с китайска кухня.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.7 BGN. При промяна на валутния курс с повече от 6% туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.
 • Часово време: София – 12 ч.; Пекин, Хонконг + 6 ч.
 • Валута в Китай: китайски юан или ренминби (CNY) (RMB)
 • Валутен курс: 1 USD = 6.57 CNY
 • Валута в Хонконг: хонконгски долар (HKD)
 • Валутен курс: 1 USD = 7.81 HKD
 • Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.
 • Чекирането става минимум 3 часа преди полета!!!
 • Екскурзията се осъществява при минимум 15 записани туристи.
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани, пътуващи за Китай, е необходимо да притежават предварително издадена виза. При кандидатстване за виза са необходими: паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, попълнен визов формуляр, две снимки паспортен формат. Поради настъпили промени в законовите разпоредби и регулации относно визовия режим с Китайска народна република Посолството на КНР в България въведе, считано от 16 август 2018 г., издаването на визи с биометрични данни, за което е необходимо снемане на 10-пръстови отпечатъка. Тази разпоредба се отнася за всички български граждани, желаещи да посетят Китай. Във връзка с това е необходимо всички кандидатстващи за китайска виза да се явят лично в посолството за вземане на биометрични данни! Българските граждани могат да влизат на териториите на Макао и Хонконг (специалните административни райони на Китай) без необходимост от виза, за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца. Желаещите да посетят Хонконг или Макао от Китай, след което обратно да се върнат в Китай, следва да са се снабдили с двукратна (или многократна) входна виза за Китай преди началото на своето пътуване.


Дестинация
Пекин, Китай
Транспорт
Самолет
Продължителност
10 дни / 7 нощувки
Маршрут
Пекин - Великата китайска стена - Сиан - Луоян - манастира Шаолин - Шанхай - Макао - Хонконг
Дати на отпътуване
19.07.2024 г.,   16.08.2024 г.,   22.09.2024 г.,   23.10.2024 г.,   16.11.2024 г.,   01.03.2025 г.,   17.03.2025 г.
Код на оферта
11091
Запитване
Цени от
4887лв.
Програма
ДЕН 1
Отпътуване в 21:15 ч. от летище София (Терминал 2) за Истанбул с полет на авиокомпания 'Turkish Airlines/"Qatar Airways"/'. Пристигане на летището в Истанбул/Доха в 22:40 ч. 

ДЕН 2
Отпътуване от за Пекин в 01:25 ч. Пристигане на летището в Пекин в 15:35 ч. Посрещане от представител на място. Пекин е известен с името Бейджин, което в превод означава "Северната столица". Днес той е един от най-големите по площ и население градове в света. Трансфер от летището до Пекин. Вечеря в ресторант, която включва патица по пекински – традиционен местен специалитет. Настаняване в хотела. Нощувка.

ДЕН 3
Закуска. Туристическа програма в Пекин: площад "Тиенанмън" – най-големият в света, чието име означава „вратата на небесното спокойствие”; дворцовият комплекс „Забраненият град“ – седалище на имперската власт по време на династиите Мин и Цин. Дворцовият комплекс е разделен на две части – Външен двор, където се намират церемониалните зали, и Вътрешен двор – официалната резиденция на императора и императрицата. Вътрешният двор е проектиран по една от основните концепции на древната китайска философия „Ян и Ин“ – двете противоположни сили, които се допълват взаимно и преливат една в друга. В Двореца на небесната чистота, олицетворяващ Ян, се помещават покоите на императора, а в Двореца на земното спокойствие, олицетворяващ Ин, е резиденцията на императрицата. Между тях се намира Залата на единството, символизираща единството на императорската двойка. Програмата продължава с посещение на Летния дворец – един от най-ярките примери за китайското архитектурно наследство. Вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка.

ДЕН 4
Закуска. Отпътуване за Дзюйонгуан – един от двата най-важни прохода през Великата китайска стена към Пекин и вътрешността на Китай. Стената е символ на китайската цивилизация. Тя се разпростира през цял Северен Китай от границата с Корея до пустинята Гоби и се оприличава често на дълъг дракон (21 хил. км.). Името на Чанчън в превод на български означава „дълга защитна стена“. Посещение на участъка Дзюйонгуан с възможност за разходка по укрепленията. Обяд в местен китайски ресторант. Връщане в Пекин. Посещение на Храма на небето – даоистки комплекс от храмови сгради, разположени в южната част на Централен Пекин, част от световното културно наследство от 1998 година. Състои се от 3 основни групи постройки, изградени според строгите философски изисквания – Залата за молитви за добра реколта, Императорският небесен свод, Кръглият олтар. Отпътуване за Сиан с високоскоростен влак (около 6 часа). Пристигане в Сиан в късно вечерта. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 5
Закуска. Сиан е една от четирите велики древни столици на Китай. От него преди 23 века започва възходът на съвременната държава. Посещение на Музея на теракотената армия, състояща се от 6000 глинени фигури, символизиращи армията на император Цин Шъ Хуан, изработена след 240 г. пр. н. е. Връщане в центъра на Сиан. Посещение на Шуюанмън - улицата на занаятите. Свободно време за разходка по Мюсюлманската улица и Градския площад с кулата на камбаната, чиято камбана със своите 6 500 кг. е една от най-големите в Китай. Ранна вечеря в традиционен китайски ресторант в Сиан. Отпътуване за Луоян с високоскоростен влак (около час и половина). Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 6
Закуска. Посещение на манастира Шаолин, най-големия будиски храм в Китай, включен в списъка на ЮНЕСКО. Манастирът Шаолин обхваща много вълнуващи атракции като Залата на небесните царе, Зала Махавира, Дхарма пещерата, Център за обучение по бойни изкуства. Обяд в традиционен китайски ресторант. Посещение на пещерния комплекс Лунмън, включващ повече от 2300 пещери и ниши, врязани във варовиков откос на планината Лунмън. Този комплекс съхранява впечатляващи колекции от китайското каменоделско изкуство на късните династии Северна Уей и Тан от 4-10 век, а от 2000 година е включен в списъка на ЮНЕСКО. Отпътуване за Шанхай с високоскоростен влак (около 5,5 часа). Пристигане в Шанхай късно вечерта. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка

ДЕН 7
Закуска. Туристическа програма в Шанхай: посещение на Храма на нефритения Буда, построен за вечен дом на две нефритени статуи на Буда, донесени от Бирма. Посещение на градината „Ююан“ (Градината на радостта), считана за една от най-изящните градини, типичен представител на класическото китайско парково изкуство. Свободно време за разходка по крайбрежния булевард „Бунд“ и пешеходната търговска улица „Нaнджин“, или по желание и предварителна заявка - изкачване до наблюдателната площадка на втората по височина в света сграда - небостъргача "Shanghai Tower". Вечеря в традиционен китайски ресторант. По желание и предварителна заявка - вечерен круиз по река Хуанпу с великолепна панорама към светлинното шоу в модерния бизнес район на града. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 8
Закуска. Трансфер до летището за полет до Макао - един от най-богатите градове в света. Историческият център на Макао включва около двадесет и пет исторически паметника и обществени площади, които официално са вписани в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 2005 г. Програмата включва старите градски стени - в миналото част от военната отбранителна мрежа на Макао, руините на църквата „Свети Павел“, площад „Леал Сенадо“. Голяма част от сградите на площада са защитени паметници на културата. Продължаваме към храма „A Мa“ – най-старият религиозен комплекс в Макао. Посещението му предлага невероятни гледки и неизменна тишина и мир. Програмата приключва с посещение на казино „Венецианецът“ – едно от най-големите в света. Отпътуване с редовна фериботна линия към Хонконг. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря в ресторанта на хотела (по фиксирано меню). Нощувка. 

ДЕН 9
Закуска и свободно време с възможност за разходка по основната търговска улица на града - Натан Стрийт. Следобед - туристическа програма в Хонконг: връх Виктория – основната забележителност на града, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към Хонконг; селището Абърдийн (Аплейчау), известно с плаващите къщи и рибни ресторанти. Разходка с традиционно корабче в Абърдийн. Трансфер до летището в Хонконг. Отпътуване за България в 23:00 ч. с полет на авиокомпания "Turksish Airlines"/"Qatar Airways".

ДЕН 10
Пристигане на летището в Истанбул/Доха в 05:25 ч. Отпътуване за България в 07:25 ч. Кацане на летище София (Терминал 2) в 08:35 ч 


Допълнителна информация

ЦЕНИ:
Дата Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) Двойна стая със спалня (не се гарантира) Единична стая Допълнително легло в двойна стая Двойна стая за комбиниране
19.07.2024 6249 лв. 6249 лв. 6941 лв. 6249 лв. 6249 лв.
16.08.2024 6297 лв. 6297 лв. 6989 лв. 6297 лв. 6297 лв.
22.09.2024 4979 лв. 4979 лв. 5671 лв. 4979 лв. 4979 лв.
23.10.2024 4949 лв. 4949 лв. 5641 лв. 4949 лв. 4949 лв.
16.11.2024 4977 лв. 4977 лв. 5669 лв. 4977 лв. 4977 лв.
01.03.2025 4887 лв. 4887 лв. 5579 лв. 4887 лв. 4887 лв.
17.03.2025 4887 лв. 4887 лв. 5579 лв. 4887 лв. 4887 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:
 • Виза за Китай (заплаща се с депозита) - 229 лева от 0 год. до 90
 • Изкачване на наблюдателната площадка на Shanghai Tower (при минимум 15 записани туристи) - 139 лева от 0 год. до 90
 • Вечерен круиз по река Хуанпу (при минимум 15 записани туристи) - 139 лева от 0 год. до 90

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети София - Доха - Пекин и Хонконг - Доха - София на авиокомпания "Turkish Airlines" или "Qatar Airways" с включени летищни такси, чекиран багаж 30 кг и ръчен багаж до 7 кг (багажът следва да се съобрази с изискванията за багаж за вътрешния полет);
 • Самолетни билети в икономична класа Шанхай - Макао с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг, ръчен багаж до 10 кг;
 • Билет за високоскоростен влак в икономична класа от Пекин до Сиан; от Сиан до Луоян; и от Луоян до Шанхай;
 • Описаните в програмата трансфери;
 • Транспорт с автобус по маршрута;
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Zhongle Six Star Hotel" **** (или подобен) в Пекин;
 • 1 нощувкa със закускa в хотел "Huiyuan Jinjiang International Hotel" **** (или подобен) в Сиан;
 • 1 нощувкa със закускa в хотел "Vienna Classic Hotel" **** (или подобен) в Луоян;
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Shanghai Baolong Hotel" **** (или подобен) в Шанхай;
 • 1 нощувка със закуска в хотел "Harbour Plaza 8 Degree Hotel" **** (или подобен) в Хонконг;
 • 5 вечери и 2 обяда в традиционни китайски ресторанти;
 • Описаната туристическа програма в Пекин, Сиан, Шанхай, Хонконг и Макао;
 • Посещение на Великата китайска стена;
 • Посещение на пещерите Лунмън;
 • Посещение на манастира Шаолин;
 • Разходка с традиционно корабче в Абърдийн, Хонконг;
 • Входни такси за всички обекти, включени в програмата;
 • Посещение на фабрики и магазини за традиционни местни занаяти и сувенири;
 • Местни екскурзоводи по целия маршрут;
 • Водач-преводач от България;
 • Застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR на "Застрахователно Дружество Евроинс" АД.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Изкачване на наблюдателната площадка на небостъргача "Shanghai Tower" в Шанхай;
 • Вечерен круиз по река Хуанпу в Шанхай;
 • Виза за Китай;
 • Бакшиши за местните представители (водач и шофьор):5 USD на турист на ден (заплащат се задължително на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление;
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Градски транспорт;
 • Разходи от личен характер;
 • За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Места за допълнителните екскурзии могат да се гарантират при резервация и заплащане в офиса.
 • Вечерите описани по програмата са в традиционен китайски ресторант, с китайска кухня.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.7 BGN. При промяна на валутния курс с повече от 6% туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.
 • Часово време: София – 12 ч.; Пекин, Хонконг + 6 ч.
 • Валута в Китай: китайски юан или ренминби (CNY) (RMB)
 • Валутен курс: 1 USD = 6.57 CNY
 • Валута в Хонконг: хонконгски долар (HKD)
 • Валутен курс: 1 USD = 7.81 HKD
 • Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.
 • Чекирането става минимум 3 часа преди полета!!!
 • Екскурзията се осъществява при минимум 15 записани туристи.
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани, пътуващи за Китай, е необходимо да притежават предварително издадена виза. При кандидатстване за виза са необходими: паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, попълнен визов формуляр, две снимки паспортен формат. Поради настъпили промени в законовите разпоредби и регулации относно визовия режим с Китайска народна република Посолството на КНР в България въведе, считано от 16 август 2018 г., издаването на визи с биометрични данни, за което е необходимо снемане на 10-пръстови отпечатъка. Тази разпоредба се отнася за всички български граждани, желаещи да посетят Китай. Във връзка с това е необходимо всички кандидатстващи за китайска виза да се явят лично в посолството за вземане на биометрични данни! Българските граждани могат да влизат на териториите на Макао и Хонконг (специалните административни райони на Китай) без необходимост от виза, за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца. Желаещите да посетят Хонконг или Макао от Китай, след което обратно да се върнат в Китай, следва да са се снабдили с двукратна (или многократна) входна виза за Китай преди началото на своето пътуване.


За контакти и резервации

Екскурзия в КИТАЙ - Китай, Хонконг и Макао, с посещение на манастира Шаолин - с водач от България!

Екскурзия в КИТАЙ - Китай, Хонконг и Макао, с посещение на манастира Шаолин - с водач от България!
Маршрут
Пекин - Великата китайска стена - Сиан - Луоян - манастира Шаолин - Шанхай - Макао - Хонконг

Продължителност
10 дни / 7 нощувки

Дати на отпътуване
19.07.2024 г.,   16.08.2024 г.,   22.09.2024 г.,   23.10.2024 г.,   16.11.2024 г.,   01.03.2025 г.,   17.03.2025 г.

Програма
ДЕН 1
Отпътуване в 21:15 ч. от летище София (Терминал 2) за Истанбул с полет на авиокомпания 'Turkish Airlines/"Qatar Airways"/'. Пристигане на летището в Истанбул/Доха в 22:40 ч. 

ДЕН 2
Отпътуване от за Пекин в 01:25 ч. Пристигане на летището в Пекин в 15:35 ч. Посрещане от представител на място. Пекин е известен с името Бейджин, което в превод означава "Северната столица". Днес той е един от най-големите по площ и население градове в света. Трансфер от летището до Пекин. Вечеря в ресторант, която включва патица по пекински – традиционен местен специалитет. Настаняване в хотела. Нощувка.

ДЕН 3
Закуска. Туристическа програма в Пекин: площад "Тиенанмън" – най-големият в света, чието име означава „вратата на небесното спокойствие”; дворцовият комплекс „Забраненият град“ – седалище на имперската власт по време на династиите Мин и Цин. Дворцовият комплекс е разделен на две части – Външен двор, където се намират церемониалните зали, и Вътрешен двор – официалната резиденция на императора и императрицата. Вътрешният двор е проектиран по една от основните концепции на древната китайска философия „Ян и Ин“ – двете противоположни сили, които се допълват взаимно и преливат една в друга. В Двореца на небесната чистота, олицетворяващ Ян, се помещават покоите на императора, а в Двореца на земното спокойствие, олицетворяващ Ин, е резиденцията на императрицата. Между тях се намира Залата на единството, символизираща единството на императорската двойка. Програмата продължава с посещение на Летния дворец – един от най-ярките примери за китайското архитектурно наследство. Вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка.

ДЕН 4
Закуска. Отпътуване за Дзюйонгуан – един от двата най-важни прохода през Великата китайска стена към Пекин и вътрешността на Китай. Стената е символ на китайската цивилизация. Тя се разпростира през цял Северен Китай от границата с Корея до пустинята Гоби и се оприличава често на дълъг дракон (21 хил. км.). Името на Чанчън в превод на български означава „дълга защитна стена“. Посещение на участъка Дзюйонгуан с възможност за разходка по укрепленията. Обяд в местен китайски ресторант. Връщане в Пекин. Посещение на Храма на небето – даоистки комплекс от храмови сгради, разположени в южната част на Централен Пекин, част от световното културно наследство от 1998 година. Състои се от 3 основни групи постройки, изградени според строгите философски изисквания – Залата за молитви за добра реколта, Императорският небесен свод, Кръглият олтар. Отпътуване за Сиан с високоскоростен влак (около 6 часа). Пристигане в Сиан в късно вечерта. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 5
Закуска. Сиан е една от четирите велики древни столици на Китай. От него преди 23 века започва възходът на съвременната държава. Посещение на Музея на теракотената армия, състояща се от 6000 глинени фигури, символизиращи армията на император Цин Шъ Хуан, изработена след 240 г. пр. н. е. Връщане в центъра на Сиан. Посещение на Шуюанмън - улицата на занаятите. Свободно време за разходка по Мюсюлманската улица и Градския площад с кулата на камбаната, чиято камбана със своите 6 500 кг. е една от най-големите в Китай. Ранна вечеря в традиционен китайски ресторант в Сиан. Отпътуване за Луоян с високоскоростен влак (около час и половина). Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 6
Закуска. Посещение на манастира Шаолин, най-големия будиски храм в Китай, включен в списъка на ЮНЕСКО. Манастирът Шаолин обхваща много вълнуващи атракции като Залата на небесните царе, Зала Махавира, Дхарма пещерата, Център за обучение по бойни изкуства. Обяд в традиционен китайски ресторант. Посещение на пещерния комплекс Лунмън, включващ повече от 2300 пещери и ниши, врязани във варовиков откос на планината Лунмън. Този комплекс съхранява впечатляващи колекции от китайското каменоделско изкуство на късните династии Северна Уей и Тан от 4-10 век, а от 2000 година е включен в списъка на ЮНЕСКО. Отпътуване за Шанхай с високоскоростен влак (около 5,5 часа). Пристигане в Шанхай късно вечерта. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка

ДЕН 7
Закуска. Туристическа програма в Шанхай: посещение на Храма на нефритения Буда, построен за вечен дом на две нефритени статуи на Буда, донесени от Бирма. Посещение на градината „Ююан“ (Градината на радостта), считана за една от най-изящните градини, типичен представител на класическото китайско парково изкуство. Свободно време за разходка по крайбрежния булевард „Бунд“ и пешеходната търговска улица „Нaнджин“, или по желание и предварителна заявка - изкачване до наблюдателната площадка на втората по височина в света сграда - небостъргача "Shanghai Tower". Вечеря в традиционен китайски ресторант. По желание и предварителна заявка - вечерен круиз по река Хуанпу с великолепна панорама към светлинното шоу в модерния бизнес район на града. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 8
Закуска. Трансфер до летището за полет до Макао - един от най-богатите градове в света. Историческият център на Макао включва около двадесет и пет исторически паметника и обществени площади, които официално са вписани в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 2005 г. Програмата включва старите градски стени - в миналото част от военната отбранителна мрежа на Макао, руините на църквата „Свети Павел“, площад „Леал Сенадо“. Голяма част от сградите на площада са защитени паметници на културата. Продължаваме към храма „A Мa“ – най-старият религиозен комплекс в Макао. Посещението му предлага невероятни гледки и неизменна тишина и мир. Програмата приключва с посещение на казино „Венецианецът“ – едно от най-големите в света. Отпътуване с редовна фериботна линия към Хонконг. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря в ресторанта на хотела (по фиксирано меню). Нощувка. 

ДЕН 9
Закуска и свободно време с възможност за разходка по основната търговска улица на града - Натан Стрийт. Следобед - туристическа програма в Хонконг: връх Виктория – основната забележителност на града, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към Хонконг; селището Абърдийн (Аплейчау), известно с плаващите къщи и рибни ресторанти. Разходка с традиционно корабче в Абърдийн. Трансфер до летището в Хонконг. Отпътуване за България в 23:00 ч. с полет на авиокомпания "Turksish Airlines"/"Qatar Airways".

ДЕН 10
Пристигане на летището в Истанбул/Доха в 05:25 ч. Отпътуване за България в 07:25 ч. Кацане на летище София (Терминал 2) в 08:35 ч ЦЕНИ:
Дата Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) Двойна стая със спалня (не се гарантира) Единична стая Допълнително легло в двойна стая Двойна стая за комбиниране
19.07.2024 6249 лв. 6249 лв. 6941 лв. 6249 лв. 6249 лв.
16.08.2024 6297 лв. 6297 лв. 6989 лв. 6297 лв. 6297 лв.
22.09.2024 4979 лв. 4979 лв. 5671 лв. 4979 лв. 4979 лв.
23.10.2024 4949 лв. 4949 лв. 5641 лв. 4949 лв. 4949 лв.
16.11.2024 4977 лв. 4977 лв. 5669 лв. 4977 лв. 4977 лв.
01.03.2025 4887 лв. 4887 лв. 5579 лв. 4887 лв. 4887 лв.
17.03.2025 4887 лв. 4887 лв. 5579 лв. 4887 лв. 4887 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:
 • Виза за Китай (заплаща се с депозита) - 229 лева от 0 год. до 90
 • Изкачване на наблюдателната площадка на Shanghai Tower (при минимум 15 записани туристи) - 139 лева от 0 год. до 90
 • Вечерен круиз по река Хуанпу (при минимум 15 записани туристи) - 139 лева от 0 год. до 90

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети София - Доха - Пекин и Хонконг - Доха - София на авиокомпания "Turkish Airlines" или "Qatar Airways" с включени летищни такси, чекиран багаж 30 кг и ръчен багаж до 7 кг (багажът следва да се съобрази с изискванията за багаж за вътрешния полет);
 • Самолетни билети в икономична класа Шанхай - Макао с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг, ръчен багаж до 10 кг;
 • Билет за високоскоростен влак в икономична класа от Пекин до Сиан; от Сиан до Луоян; и от Луоян до Шанхай;
 • Описаните в програмата трансфери;
 • Транспорт с автобус по маршрута;
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Zhongle Six Star Hotel" **** (или подобен) в Пекин;
 • 1 нощувкa със закускa в хотел "Huiyuan Jinjiang International Hotel" **** (или подобен) в Сиан;
 • 1 нощувкa със закускa в хотел "Vienna Classic Hotel" **** (или подобен) в Луоян;
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Shanghai Baolong Hotel" **** (или подобен) в Шанхай;
 • 1 нощувка със закуска в хотел "Harbour Plaza 8 Degree Hotel" **** (или подобен) в Хонконг;
 • 5 вечери и 2 обяда в традиционни китайски ресторанти;
 • Описаната туристическа програма в Пекин, Сиан, Шанхай, Хонконг и Макао;
 • Посещение на Великата китайска стена;
 • Посещение на пещерите Лунмън;
 • Посещение на манастира Шаолин;
 • Разходка с традиционно корабче в Абърдийн, Хонконг;
 • Входни такси за всички обекти, включени в програмата;
 • Посещение на фабрики и магазини за традиционни местни занаяти и сувенири;
 • Местни екскурзоводи по целия маршрут;
 • Водач-преводач от България;
 • Застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR на "Застрахователно Дружество Евроинс" АД.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Изкачване на наблюдателната площадка на небостъргача "Shanghai Tower" в Шанхай;
 • Вечерен круиз по река Хуанпу в Шанхай;
 • Виза за Китай;
 • Бакшиши за местните представители (водач и шофьор):5 USD на турист на ден (заплащат се задължително на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление;
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Градски транспорт;
 • Разходи от личен характер;
 • За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Места за допълнителните екскурзии могат да се гарантират при резервация и заплащане в офиса.
 • Вечерите описани по програмата са в традиционен китайски ресторант, с китайска кухня.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.7 BGN. При промяна на валутния курс с повече от 6% туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.
 • Часово време: София – 12 ч.; Пекин, Хонконг + 6 ч.
 • Валута в Китай: китайски юан или ренминби (CNY) (RMB)
 • Валутен курс: 1 USD = 6.57 CNY
 • Валута в Хонконг: хонконгски долар (HKD)
 • Валутен курс: 1 USD = 7.81 HKD
 • Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.
 • Чекирането става минимум 3 часа преди полета!!!
 • Екскурзията се осъществява при минимум 15 записани туристи.
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани, пътуващи за Китай, е необходимо да притежават предварително издадена виза. При кандидатстване за виза са необходими: паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, попълнен визов формуляр, две снимки паспортен формат. Поради настъпили промени в законовите разпоредби и регулации относно визовия режим с Китайска народна република Посолството на КНР в България въведе, считано от 16 август 2018 г., издаването на визи с биометрични данни, за което е необходимо снемане на 10-пръстови отпечатъка. Тази разпоредба се отнася за всички български граждани, желаещи да посетят Китай. Във връзка с това е необходимо всички кандидатстващи за китайска виза да се явят лично в посолството за вземане на биометрични данни! Българските граждани могат да влизат на териториите на Макао и Хонконг (специалните административни райони на Китай) без необходимост от виза, за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца. Желаещите да посетят Хонконг или Макао от Китай, след което обратно да се върнат в Китай, следва да са се снабдили с двукратна (или многократна) входна виза за Китай преди началото на своето пътуване.


Дестинация
Пекин, Китай
Транспорт
Самолет
Продължителност
10 дни / 7 нощувки
Маршрут
Пекин - Великата китайска стена - Сиан - Луоян - манастира Шаолин - Шанхай - Макао - Хонконг
Дати на отпътуване
19.07.2024 г.,   16.08.2024 г.,   22.09.2024 г.,   23.10.2024 г.,   16.11.2024 г.,   01.03.2025 г.,   17.03.2025 г.
Код на оферта
11091
Запитване
Цени от
4887лв.
Програма
ДЕН 1
Отпътуване в 21:15 ч. от летище София (Терминал 2) за Истанбул с полет на авиокомпания 'Turkish Airlines/"Qatar Airways"/'. Пристигане на летището в Истанбул/Доха в 22:40 ч. 

ДЕН 2
Отпътуване от за Пекин в 01:25 ч. Пристигане на летището в Пекин в 15:35 ч. Посрещане от представител на място. Пекин е известен с името Бейджин, което в превод означава "Северната столица". Днес той е един от най-големите по площ и население градове в света. Трансфер от летището до Пекин. Вечеря в ресторант, която включва патица по пекински – традиционен местен специалитет. Настаняване в хотела. Нощувка.

ДЕН 3
Закуска. Туристическа програма в Пекин: площад "Тиенанмън" – най-големият в света, чието име означава „вратата на небесното спокойствие”; дворцовият комплекс „Забраненият град“ – седалище на имперската власт по време на династиите Мин и Цин. Дворцовият комплекс е разделен на две части – Външен двор, където се намират церемониалните зали, и Вътрешен двор – официалната резиденция на императора и императрицата. Вътрешният двор е проектиран по една от основните концепции на древната китайска философия „Ян и Ин“ – двете противоположни сили, които се допълват взаимно и преливат една в друга. В Двореца на небесната чистота, олицетворяващ Ян, се помещават покоите на императора, а в Двореца на земното спокойствие, олицетворяващ Ин, е резиденцията на императрицата. Между тях се намира Залата на единството, символизираща единството на императорската двойка. Програмата продължава с посещение на Летния дворец – един от най-ярките примери за китайското архитектурно наследство. Вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка.

ДЕН 4
Закуска. Отпътуване за Дзюйонгуан – един от двата най-важни прохода през Великата китайска стена към Пекин и вътрешността на Китай. Стената е символ на китайската цивилизация. Тя се разпростира през цял Северен Китай от границата с Корея до пустинята Гоби и се оприличава често на дълъг дракон (21 хил. км.). Името на Чанчън в превод на български означава „дълга защитна стена“. Посещение на участъка Дзюйонгуан с възможност за разходка по укрепленията. Обяд в местен китайски ресторант. Връщане в Пекин. Посещение на Храма на небето – даоистки комплекс от храмови сгради, разположени в южната част на Централен Пекин, част от световното културно наследство от 1998 година. Състои се от 3 основни групи постройки, изградени според строгите философски изисквания – Залата за молитви за добра реколта, Императорският небесен свод, Кръглият олтар. Отпътуване за Сиан с високоскоростен влак (около 6 часа). Пристигане в Сиан в късно вечерта. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 5
Закуска. Сиан е една от четирите велики древни столици на Китай. От него преди 23 века започва възходът на съвременната държава. Посещение на Музея на теракотената армия, състояща се от 6000 глинени фигури, символизиращи армията на император Цин Шъ Хуан, изработена след 240 г. пр. н. е. Връщане в центъра на Сиан. Посещение на Шуюанмън - улицата на занаятите. Свободно време за разходка по Мюсюлманската улица и Градския площад с кулата на камбаната, чиято камбана със своите 6 500 кг. е една от най-големите в Китай. Ранна вечеря в традиционен китайски ресторант в Сиан. Отпътуване за Луоян с високоскоростен влак (около час и половина). Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 6
Закуска. Посещение на манастира Шаолин, най-големия будиски храм в Китай, включен в списъка на ЮНЕСКО. Манастирът Шаолин обхваща много вълнуващи атракции като Залата на небесните царе, Зала Махавира, Дхарма пещерата, Център за обучение по бойни изкуства. Обяд в традиционен китайски ресторант. Посещение на пещерния комплекс Лунмън, включващ повече от 2300 пещери и ниши, врязани във варовиков откос на планината Лунмън. Този комплекс съхранява впечатляващи колекции от китайското каменоделско изкуство на късните династии Северна Уей и Тан от 4-10 век, а от 2000 година е включен в списъка на ЮНЕСКО. Отпътуване за Шанхай с високоскоростен влак (около 5,5 часа). Пристигане в Шанхай късно вечерта. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка

ДЕН 7
Закуска. Туристическа програма в Шанхай: посещение на Храма на нефритения Буда, построен за вечен дом на две нефритени статуи на Буда, донесени от Бирма. Посещение на градината „Ююан“ (Градината на радостта), считана за една от най-изящните градини, типичен представител на класическото китайско парково изкуство. Свободно време за разходка по крайбрежния булевард „Бунд“ и пешеходната търговска улица „Нaнджин“, или по желание и предварителна заявка - изкачване до наблюдателната площадка на втората по височина в света сграда - небостъргача "Shanghai Tower". Вечеря в традиционен китайски ресторант. По желание и предварителна заявка - вечерен круиз по река Хуанпу с великолепна панорама към светлинното шоу в модерния бизнес район на града. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 8
Закуска. Трансфер до летището за полет до Макао - един от най-богатите градове в света. Историческият център на Макао включва около двадесет и пет исторически паметника и обществени площади, които официално са вписани в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 2005 г. Програмата включва старите градски стени - в миналото част от военната отбранителна мрежа на Макао, руините на църквата „Свети Павел“, площад „Леал Сенадо“. Голяма част от сградите на площада са защитени паметници на културата. Продължаваме към храма „A Мa“ – най-старият религиозен комплекс в Макао. Посещението му предлага невероятни гледки и неизменна тишина и мир. Програмата приключва с посещение на казино „Венецианецът“ – едно от най-големите в света. Отпътуване с редовна фериботна линия към Хонконг. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря в ресторанта на хотела (по фиксирано меню). Нощувка. 

ДЕН 9
Закуска и свободно време с възможност за разходка по основната търговска улица на града - Натан Стрийт. Следобед - туристическа програма в Хонконг: връх Виктория – основната забележителност на града, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към Хонконг; селището Абърдийн (Аплейчау), известно с плаващите къщи и рибни ресторанти. Разходка с традиционно корабче в Абърдийн. Трансфер до летището в Хонконг. Отпътуване за България в 23:00 ч. с полет на авиокомпания "Turksish Airlines"/"Qatar Airways".

ДЕН 10
Пристигане на летището в Истанбул/Доха в 05:25 ч. Отпътуване за България в 07:25 ч. Кацане на летище София (Терминал 2) в 08:35 ч 


Допълнителна информация

ЦЕНИ:
Дата Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) Двойна стая със спалня (не се гарантира) Единична стая Допълнително легло в двойна стая Двойна стая за комбиниране
19.07.2024 6249 лв. 6249 лв. 6941 лв. 6249 лв. 6249 лв.
16.08.2024 6297 лв. 6297 лв. 6989 лв. 6297 лв. 6297 лв.
22.09.2024 4979 лв. 4979 лв. 5671 лв. 4979 лв. 4979 лв.
23.10.2024 4949 лв. 4949 лв. 5641 лв. 4949 лв. 4949 лв.
16.11.2024 4977 лв. 4977 лв. 5669 лв. 4977 лв. 4977 лв.
01.03.2025 4887 лв. 4887 лв. 5579 лв. 4887 лв. 4887 лв.
17.03.2025 4887 лв. 4887 лв. 5579 лв. 4887 лв. 4887 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:
 • Виза за Китай (заплаща се с депозита) - 229 лева от 0 год. до 90
 • Изкачване на наблюдателната площадка на Shanghai Tower (при минимум 15 записани туристи) - 139 лева от 0 год. до 90
 • Вечерен круиз по река Хуанпу (при минимум 15 записани туристи) - 139 лева от 0 год. до 90

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети София - Доха - Пекин и Хонконг - Доха - София на авиокомпания "Turkish Airlines" или "Qatar Airways" с включени летищни такси, чекиран багаж 30 кг и ръчен багаж до 7 кг (багажът следва да се съобрази с изискванията за багаж за вътрешния полет);
 • Самолетни билети в икономична класа Шанхай - Макао с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг, ръчен багаж до 10 кг;
 • Билет за високоскоростен влак в икономична класа от Пекин до Сиан; от Сиан до Луоян; и от Луоян до Шанхай;
 • Описаните в програмата трансфери;
 • Транспорт с автобус по маршрута;
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Zhongle Six Star Hotel" **** (или подобен) в Пекин;
 • 1 нощувкa със закускa в хотел "Huiyuan Jinjiang International Hotel" **** (или подобен) в Сиан;
 • 1 нощувкa със закускa в хотел "Vienna Classic Hotel" **** (или подобен) в Луоян;
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Shanghai Baolong Hotel" **** (или подобен) в Шанхай;
 • 1 нощувка със закуска в хотел "Harbour Plaza 8 Degree Hotel" **** (или подобен) в Хонконг;
 • 5 вечери и 2 обяда в традиционни китайски ресторанти;
 • Описаната туристическа програма в Пекин, Сиан, Шанхай, Хонконг и Макао;
 • Посещение на Великата китайска стена;
 • Посещение на пещерите Лунмън;
 • Посещение на манастира Шаолин;
 • Разходка с традиционно корабче в Абърдийн, Хонконг;
 • Входни такси за всички обекти, включени в програмата;
 • Посещение на фабрики и магазини за традиционни местни занаяти и сувенири;
 • Местни екскурзоводи по целия маршрут;
 • Водач-преводач от България;
 • Застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR на "Застрахователно Дружество Евроинс" АД.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Изкачване на наблюдателната площадка на небостъргача "Shanghai Tower" в Шанхай;
 • Вечерен круиз по река Хуанпу в Шанхай;
 • Виза за Китай;
 • Бакшиши за местните представители (водач и шофьор):5 USD на турист на ден (заплащат се задължително на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление;
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Градски транспорт;
 • Разходи от личен характер;
 • За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Места за допълнителните екскурзии могат да се гарантират при резервация и заплащане в офиса.
 • Вечерите описани по програмата са в традиционен китайски ресторант, с китайска кухня.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.7 BGN. При промяна на валутния курс с повече от 6% туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.
 • Часово време: София – 12 ч.; Пекин, Хонконг + 6 ч.
 • Валута в Китай: китайски юан или ренминби (CNY) (RMB)
 • Валутен курс: 1 USD = 6.57 CNY
 • Валута в Хонконг: хонконгски долар (HKD)
 • Валутен курс: 1 USD = 7.81 HKD
 • Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.
 • Чекирането става минимум 3 часа преди полета!!!
 • Екскурзията се осъществява при минимум 15 записани туристи.
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани, пътуващи за Китай, е необходимо да притежават предварително издадена виза. При кандидатстване за виза са необходими: паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, попълнен визов формуляр, две снимки паспортен формат. Поради настъпили промени в законовите разпоредби и регулации относно визовия режим с Китайска народна република Посолството на КНР в България въведе, считано от 16 август 2018 г., издаването на визи с биометрични данни, за което е необходимо снемане на 10-пръстови отпечатъка. Тази разпоредба се отнася за всички български граждани, желаещи да посетят Китай. Във връзка с това е необходимо всички кандидатстващи за китайска виза да се явят лично в посолството за вземане на биометрични данни! Българските граждани могат да влизат на териториите на Макао и Хонконг (специалните административни райони на Китай) без необходимост от виза, за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца. Желаещите да посетят Хонконг или Макао от Китай, след което обратно да се върнат в Китай, следва да са се снабдили с двукратна (или многократна) входна виза за Китай преди началото на своето пътуване.