Уикенд програми

Уикенд в Букуреш с посещение на Терме Букурещ
Маршрут
София - Букурещ - София

Продължителност
3 дни / 2 нощувки

Дати на отпътуване
09.12.2022 г.,   03.03.2023 г.

Програма

     Дати:  09.12.2022 – 11.12.2022г.; 03.03-05.03.2023 г.

Румънската столица е прекрасна дестинация за един уикенд – близо, красива архитектура, интересни забележителности. А като се съчетае с посещение на най-големия СПА център в Европа, просто е перфектно!

1 ден

Отпътуване в 06.30 ч. от София,  по маршрут Русе - Гюргево. Пристигане в Букурещ,  град основан през 1459 г. на двата бряга на р. Дъмбовица.  Известен е още като "Малкия Париж" заради красивата архитектура и артистичния си живот. Между двете световни войни тук са построени десетки изискани сгради от френски архитекти. Панорамна обиколка на столицата – Парламента, Триумфалната арка, Площада на революцията, храмът на музиката “Атене” - концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ. Свободно време за разходка в града. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

2 ден

Закуска. Свободен ден в Букурещ или:

Посещение на „Терме Букурещ“ (Therme Bucuresti). Най-големият СПА и уелнес комплекс в Европа е с площ от над 30 000 кв. м. и приема до 4000 посетители едновременно. Парк център Therme разполага с топли басейни и голяма градина, където има над 800 000 растения, включително 1500 палми, многобройни орхидеи и  други интересни  видове. Температурата на въздуха в Терме Букурещ е постоянна – около 30°С, а на водата 33°С – през цялата година. Комплексът разполага с 9 басейна с термална вода, 3 външни басейна с целогодишн а температура от 33°С, 16 водни пързалки, 6 сауни, 4 парни бани, джакузита, снек бар, бира-бар, винен бар, ресторант.

Разделен е на три основни сектора:

*The Palm – Палмата е най-обширната и просторна зона, висока повече от 50 м, релаксация сред 500 палмови дървета – най-голямата градина от този тип в Европа, стотици шезлонзи.

*Elysium – Елисиум е ВИП зоната, предназначена за термални бани и за тези, които биха искали да се насладят на приятни масажи.

*Galaxy – Галакси е мястото за забавления и водни приключения за цялото семейство.

Връщане в хотела. Нощувка.

 

3 ден

Закуска. Освобождаване на хотела. При възможност посещение на „Музея на селото“ или Двореца Котрочени.

-„Музеят на селото” е най-големият музей на открито в Румъния, разположен е в парка „Херъстрау” край едноименното езеро. В него са представени над 300 традиционни сгради от всички краища на страната - селски къщи, хамбари, дървени църкви, мелници.

-Президентският дворец „Котрочени“ е построен на мястото на манастир от 17 век. Проектът е дело на френски архитект. „Котрочени“ за кратко е бил дворец на първия  румънски крал Карол І, след това преустроен за резиденция на неговите наследници Фердинанд и Мария. Днес в част от комплекса от сгради се помещава и Президентската институция на Румъния.

Около обяд отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 

Цена:

 

*Възрастен в двойна и тройна стая: 255 лв.

*Възрастен в единична стая: 355 лв.

*Дете до 12 години, настанено с двама възрастни в стая: 155 лв.

 

Цената включва:

*Транспорт с луксозен автобус,  лицензиран за международни пътувания

*Пътни и гранични такси, паркинги

*2 нощувки със закуски в хотел 3*/4* в Букурещ

*Екскурзоводско обслужване по цялата програма с екскурзовод на български език

 

Цената не включва:

*Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро: 2 лв. на човек на ден  /заявява се и се заплаща предварително от България/

*Градска такса за хотела: 5 евро /задължителни, заплащат се на място/

*Входните такси за туристическите обекти

*Попълване от агенцията на PLF, HES и всякакви формуляри, изисквани при влизане в съответната държава: 10 лв. на документ

*NB! Поради постоянно увеличаващите се цени на горивата е възможно да бъде начислена горивна такса по тази програма. Тя ще бъде обявена до 20 дни преди началото на пътуването и ще се заплаща при доплащането.

 

​Входни такси на посещаваните обекти:

 

*Вход за Музея на селото - 20 леи

*Вход за двореца Котрочани с 60 мин. тур  - 40 леи

 

Входна такса Therme (4 и половина часов престой)

 

*Elysium – 125 леи (с включен безплатен достъп до The Palm и Galaxy)

*The Palm – 99 леи (с включен безплатен достъп до Galaxy)

*Galaxy – 81 леи

*Наем на кърпа – 21 леи

*Наем на халат – 29 леи

 

Допълнителна информация:

*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата и ТО не носи отговорност при евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.

*Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други, независещи от него обстоятелства.

*Медицински изисквания: изясняват се 10 дни преди отпътуване, в зависимост от здравната обстановка в България и държавата на пристигане.

 

Необходими документи:

*Валидни лична карта или международен паспорт

*За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/

 

Условия за резервация:

*Депозит: 30% от пакетната цена при записване

*Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

За контакти и резервации