Уикенд програми

Пулия – близка и непозната
Продължителност
4 дни / 3 нощувки

Дати на отпътуване
03.03.2023 г.,   21.09.2023 г.

Програма

 Пулия – близка и непозната

03.03.2023 - 06.03.2023г.

21.09.2023 – 24.09.2023

 

Пулия е регион в Югоизточна Италия, койтограничи с Йонийско и Адриатическо море. Това е място, където слънцето грее около 300 дни в годината. На територията на Пулия има приказни малки градчета, из които си заслужава да се разходите. Вкусно похапване, морски гледки, посещение наи сторически и културни забележителности – нищо няма да ви липсва.

 

1 ден: 

Среща на летище София, Терминал 1 за полет до Бари в 15.45 часа. Кацане в 16.15часа.Трансфер с автобус или влак. Настаняванев хотел 3* в Бари, централно разположен. Пешеходна обиколка в столицата на област Пулия. Разглеждане на всички известни забележителности – крепостта Свево, Катедралата „Сан Сабино“, базиликата „Св. Николай“, съхраняваща мощите на покровителя на моретата. Разходка из стария град, където плетениците от улици и пресечки носят свой особен дух. Нощувка.

Бари е бил римски, по-късно византийски град, а през 1071 г. е завладян от норманите. От 1324 г. до 1558 г. е независим и след това е присъединен към Неаполитанското кралство. Понастоящем с център на област Пулия.

 

2 ден: 

Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до Лече и Монополи(пътува се с влак)

Лече е град с история от над 2000 години. Разположен е на „тока на ботуша“. Днес е административен център на провинция Лече в район Пулия. Благодарение на запазената си барокова архитектура, градът е наричан „Южната Флоренция“. Неговото очарование се допълва и от богатото му минало и присъствието на различни култури.

Обграден от крепостна стена и пазещ замък от 16 век, град Монополи предлага много преживявания в едно. Можете да се разходите из историческите забележителности, да се изкъпете в морето или да пробвате прясна рибав някое ресторантче на пристанището.

Връщане в Бари. Нощувка.

 

3 ден

Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия доАлберобело(пътува се с влак). Алберобело със своите трули, е една от най-впечатляващите туристически атракции на Пулия. Къщичките са обявени за част от културното наследство на ЮНЕСКО.  Покривите на всяка трула са съставени от няколко конуса. Чудноватите постройки датират от XVI век, когато местните фермери били принудени да се установят в тази част на Италия, за да обработват земята. Трулите се срещат и на други места, но именно в Алберобело очарователните махали от къщурки създават една необикновена и запомняща се гледка.

Връщане в Бари. Нощувка.

 

4 ден: 

Закуска. Свободно време или възможност за посещение на красивото крайбрежно градче ПолиняноА‘Маре(пътува се с влак)

Градчето е “кацнало” наскалите, а бреговетемусемият в Адриатическоморе.В близостсенамира и столицатанаобласттаПулия–Бари.Очарованието му идва от това, че все още не е много популярна дестинация за масовия турист. Родно място на ДоменикоМодуньо. Там времето тече бавно “Voolare….”

Около 13.00 часа трансфер до летището за полет до София в 16.45 часа. Кацане на Терминал 1 в 19.05 часа.

 

 

Цена:

Възрастен в двойна и тройна стая: 629 лв.

Доплащане за единична стая: 150 лв.

Дете до 12 год, настанено с двама възрастни в стая: 399 лв.

 

 

Цената включва:

*Самолетен билет София – Бари – София на АК Раян Ер с включени летищни такси

*1 малък салонен багаж с размери 40 см/30 см/20 см

*3 нощувки със закуски в хотел 3* в Бари, централно разположен: http://www.bostonhotelbari.com

*Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

 

 

Цената не включва:

*Трансфер летище-хотел-летище с градски автобус, влак или такси: от 1,50 до 5 евро в посока /заплаща се на място/

*Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро: 6 лв. за лица до 65 год. За лица над 65 год- 12 лв. 

*Чекиран багаж до 20 кг. или приоритетно качване на борда и ръчен багаж до 10 кг. с размери 55/45/23 см.: /цената се определя при закупуването на самолетния билет/

*Градски такси за хотела: около 6 евро за целия престой /заплащат се задължително на рецепцията/

*Допълнителни екскурзии- заплаща се на място:

1)Целодневна екскурзия до Лече и Монополи с влак /заплащат се цената на билета и екскурзоводското обслужване/- 40 евро

2)Целодневна екскурзия до Алберобело с влак /заплащат се цената на билета и екскурзоводското обслужване/- 30 евро

3)Полудневна екскурзия до ПолиняноА‘Маре с влак /заплащат се цената на билета и екскурзоводското обслужване/- 20 евро

*Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

 

 

Допълнителна информация:

*Екскурзията ще се проведе при минимум 10 записани туриста

*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата

*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата и ТО не носи отговорност при евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.

*Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други, независещи от него обстоятелства.

*Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 

 

Необходими документи:

*Валидни лична карта или международен паспорт

*За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/

 

 

Условия за резервация:

*Депозит: 50% от пакетната цена при записване

*Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

 

За контакти и резервации