Уикенд програми

Екскурзия в Истанбул - отпътуване - всеки четвъртък
Маршрут
София- Капитан Андрерво - Истанбул

Продължителност
4 дни / 2 нощувки

Програма

1 ДЕН 21.00 ч. -Тръгване от пл. "Ал. Невски", гр. София. Преминаване на ГКПП “ Кап . Андреево “.

2 ДЕН 08.00 ч. – Пристигане в Истанбул. Панорамна обиколка на града, с разглеждане на  Синята джамия, Топкапъ сарай – величествен дворец от времето на османската империя. В него можете да разгледате уникална колекция от кристал, сребро, китайски порцелан, дрехи носени от султаните и техните семейства, прочутите накити от ськровищницата, миниатюри, Свещената мантия и реликви от пророка Мохамед.Синята джамия ( с посещение ), църквата Св. София – построена от Константин Велики през ІV- ти век и реконструирана от Юстиниян през VІ – ти век. Църквата се смята за едно от чудесата на света Разглеждане на Хиподрума, Долмабахче сарай, Египетския обелиск, Змийската колона, Зидания обелиск, Цистерните – водохранилището на древния Константинопол. Преминаване в Азиатската част по Въжения мост над Босфора. Кратка почивка, по време на която може да се опита традиционното турско кафе, турски палачинки,  гьозлеме и др. След престоя на Чамлъджа, минавайти покрай Златния рог, отново се връщаме в Европейската част на Истанбул. Настаняване в хотел***. Свободно време. Посещение на Капалъ чаршия. По желание вечерна панорамна обиколка на Истанбул с посещение на кафето на Пиер Люти. Нощувка.

3 ДЕН Закуска. По желание - обиколка на Босфора с корабче. Предлагаме Ви незабравимото усещане при преминаването от един континент в друг, както и посещение на двореца Долмабахче сарай. Ще разгледате последния султански дворец, запазил своето великолепие и съкровища до днес. По бреговете на Босфора могат да се видят антични дьрвени вили, дворци от мрамор, крепости и малки рибарски селца. Ще преминем през един от най – богатите квартали по Босфора, за да стигнем до най – тясното му място, където се намира крепостта Румели Хисар. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

4 ДЕН Закуска. Отпътуване за Одрин. Посещение на българската черква „Св.Св. Константин и Елена”, централния площад и посещение на най-голямата джамия в Турция „Сулимие джами”. Свободно време. Отпътуваане за България. Пристигане в България около 22.00ч.

ЦЕНА: ХОТЕЛ 3*- 165  лв.

ДАТИ на отпътуване: всеки четвъртък

В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ: 2 нощувки със закуски в хотел 3*; транспорт с комфортен автобус*** ; екскурзоводско обслужване; туристическа програма.

В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО:  Посещение на Долмабахче сарай – 22 евро. Разходка с кораб по Босфора-17 евро. Вечеря в Гар казино - 29 евро. Вечерна панорамна обиколка на Истанбул-12 евро. Небостъргача Сапфир-22 евро. Вход за аквариума Тюркоаза - 50 турски лири и  + 5 евро за трансфер.

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Задграничен паспорт

За деца до18г. -нотариално заверено пьлномощно от двамата родители.

         Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – по желание  – цената зависи от застрахователната сума и оставащите дни от датата на сключване на договора до края на пътуването. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.

 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

Плащането се извършва в лева в брой или по банков път на сметката на Туроператора.

Условия за резервации и анулации :

І – ва вноска от резервацията -в размер на 30 % от сумата.

Окончателно разплащане – до 10 дни преди датата на пътуване.

Туроператорът има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" №0370010000 1570 към ЗАД ЕВРОИНС, валидна до 02.08.2019 г.

 

За контакти и резервации