Уикенд програми

Фестивал на Мелнишкото вино "Златен грозд"
Продължителност
1 дни

Дати на отпътуване


Програма

1 ДЕН

Отпътуване в 7:30 ч. от пл. „Св. Александър Невски“ гр. София   за Мелник.  Разходка из най-малкия град в България. Мелник е известен не само с чудесното си вино, сред забележителностите на града могат да се отбележат Пашовата къща, Кордопуловата къща, построена през 1758 г. и е най-голямата възрожденска къща в града  (днес - частен музей с винарска изба), руините на средновековни църкви и много други. В района на Мелник се намират и известните Мелнишки пирамиди. Те са уникално чудо, изваяно от природата. Свободно време за дегустация на мелнишко вино и посещение на  Музея на виното, който бе открит през 2013г. 

    Посещение на живописният Роженския манастир - един от най-интересните и важни религиозни и културни центрове на територията на България. Манастирът е построен в началото на XIV в. Църквата на манастира е забележителна със стенописите, датиращи от 1732 г. Красиви са стъклописите и особено дърворезбата на малкия иконостас. Близо до Роженския манастир е църквата “Кирил и Методий“, построена по инициатива на Яне Сандански. До църквата се намира и гробът му.

Посещение на местността Рупите, която заедно с храм-паметник „Света Петка Българска“, е част от 100- те национални туристически обекта на Българския туристически съюз. Посещение на храма, къщата на Баба Ванга и минералните извори, известни със своите лечебни свойства.

Пристигане в София - вечерта.

 

Цената включва:

· Транспорт с лицензиран автобус от София;

· Екскурзоводско обслужване;

· Туристическа застраховка с покритие 1000лв от ЗАД "Армеец" (за лица до 69г).

  

Цената не включва:


     • Вход за Кордопуловата къща - 2лв;
     • Вход за Музея на виното - 2лв;
     • лични разходи;

Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – по желание. Цената зависи от застрахователната сума и оставащите дни от датата на сключване на договора до края на пътуването. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.      Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35. Уведомление за несъбран  минимум: най – късно 7 дни преди пътуването.

 

"ГАЛА ХОЛИДЕЙС" ООД има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" — застрахователна полица №  17 100 1315 0000612907 в ЗАД „АРМЕЕЦ”, валидна до 01.08.2018 г.

За контакти и резервации