Предколедни и Новогодишни екскурзии

Предколедна екскурзия до Будапеща със самолет
Маршрут
София - Будапеща - София

Продължителност
4 дни / 3 нощувки

Дати на отпътуване
16.12.2018 г.

Програма

 1 ден.  

 Излитане от летище София в  20:50ч. с директен полет на авиокомпания „Wizz air”. Кацане на летище Будапеща – Терминал В2 в 21:15 ч. Трансфер до хотела. Нощувка. 

2 ден.

 Закуска.  Панорамна обиколка на града  -  разглеждане на Парламента (отвън),  впечатляващ с огромните си размери. Сградата има 27 порти, 29 стълбища и около 700 помещения. Разглеждане на  Базиликата „Св. Ищван“, Площад „Рузвелт“, верижният мост „Сечени“ – символ на града. Разходка из търговската улица „Ваци“. По желание, групата може да се придвижи с втората най-стара подземна железница в света ( Milennium underground railway), построено през 1894г. През 2002 г. подземната железница е включена в списъкът за световно наследство на ЮНЕСКО. След обяд, Разходка из Крепостният хълм „Будавар“ – впечатляваща смесица от сгради и стилове. Разглеждане на хълмът Галерт, издигащ се на 130 м височина. В средата на XIX век Хабсбургите строят цитадела на върха на хълма. От тук се виждат като на длан градът и брегът на Дунав.  Разглеждане на църквата „ Матиаш“(входна такса 6 евро) – вътрешността й разкрива 700-годишната история. Църквата носи името на крал Матиаш, който се венчава в нея два пъти. През 1867 г. тук се състои коронясването на австрийската императорска двойка Франц Йосиф и Елизабет (Сиси) за крал и кралица на Унгария.

По желание посещение на един от най-големите балнеоложки центрове в Европа - Термални бани "Сечени". Комплексът разполага с 18 басейна, 10  сауни, парни бани и др.  Басейните са отворени всеки ден от 06:00  - 22:00 ч.

 

Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден

Закуска. Свободно време в Будапеща или по желание целодневна екскурзия до Вишеград, Естергом и Сентендре. Първо се разглежда  Вишеград – Крепостта от римско време Понте Навата, Двореца на Матияш Корвин в стил ренесанс; Естергом – или още наречен унгарския Рим, Цитаделата на унгарския католицизъм, Резиденция на естергомските архиепископи, родното място на първия унгарски крал Св. Стефан, Сентендре – изключително живописен град, кръстен на Св.Андрей, с барокови къщи, сръбски православни църкви, средиземноморска атмосфера, известен още като Града на марципана. Връщане в Будапеща.  Вечерта - по желание - посещение на унгарски ресторант с програма. Нощувка.

4 ден.

Закуска.  Освобождаване на стаите. Туристите могат да оставят багажа си в хотела. Свободно време за посещение и разглеждане на Коледните базари.  Трансфер  до летището. Излитане в 21:50 ч. Кацане в София в 00:10 ч.

Дати: 02.12-05.12.2018 г.; 16.12-19.12.2018 г.

Цена на човек в двойна стая - 590 лв.

Доплащане за единична стая - 130 лв.

 

Цената  включва: 

·         самолетен билет София – Будапеща  – София с авиокомпания Wizz Air

·         3 нощувки със закуски в хотел City Hotel Matyas 3* (или подобен с централна локация)

         трансфер летище- хотел -летище

        панорамна обиколка на Будапеща с автобус

·         Екскурзоводско обслужване

·         малък салонен багаж с размери 55/45/25см.

·         медицинска застраховка асистанс с покритие 5000 евро от ЗАД „ Армеец“

( доплащане за лица от 70 до 79 г. – 10 лв. за целия престой )

 

Цената не включва:

·      разходка с корабче по р. Дунав – 15 евро за възрастен и 7 евро за дете до 12г.. 

      еднодневна екскурзия - Завоите на Дунава - 30 евро ( осъществява се при минимум 12 записани)

·         входна такса на Термални бани „Сечени“ – 18 евро

·        чекиран багаж до 20 кг. – 48 лв. в посока

  • Вечеря в унгарски ресторант с програма - 30 евро

·         туристическа такса – заплаща се на място в хотела (около 1 евро на ден на човек)

·         разходи за градски транспорт

·         входни такси в туристическите обекти - 20 евро

     доплащане за застраховка на лица от 70 до 79 г. – 6 лв.

 

 

Условия за резервация: депозит в размер на 50% от стойността на резервацията, доплащане 10  дни преди датата на  пътуване.

Минимален брой туристи: 10. Уведомление за несъбран  минимум: най – късно 7  дни преди пътуването.

Паспортен и визов контрол: по програмата се пътува с валидна лична карта или задграничен паспорт.  За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители, се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие).

ТО не носи отговорност за промяна в цените на входните такси и работното време на посещаваните на място обекти , както и промяна в часовете и дните на полетите от авиокомпанията .

ТО или екскурзовода има право да промени последователността на програмата. Екскурзоводът на групата няма право да изнася беседи вътре в туристическите обекти.

 

Туроператорът има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" №0370010000 1570 към ЗАД ЕВРОИНС, валидна до 02.08.2019 г.

 

За контакти и резервации