Трети Март

Трети Март в Румъния
Маршрут
София- Букурещ-Синая_Бран-Брашов-София

Продължителност
3 дни / 2 нощувки

Дати на отпътуване


Програма

 

 1 ден:  

 

07.00 часа отпътуване от София, храм-паметник „Св. Александър Невски” по  маршрут София – Русе- Букурещ - Синая. Преминавайки  през Букурещ, ще се насочим към румънския курортен град  Синая, възникнал около създадения в края на XVIIв.  малък манастир, чието има носи и до днес. "Перлата" на Карпатите се намира на около 800 м надморска височина.  Ще разгледаме Синайския манастир, съхранил през вековете богата колекция от религиозни предмети, икони, редки книги, обитаван до днес от възрастни монаси. Настаняване в хотела. Нощувка.

 2 ден:  
Закуска. Посещение на Двореца “Пелеш”, смятан за един от най-красивите и най-добре запазени замъци в Европа.  Издигайки го Карол І искал да наложи родната си баварска култура. Интериорът и екстериорът са богато украсени с дърворезби и сцени от опери на Вагнер, съхранени са скулптори, живопис, мебели, оръжия и доспехи, златни и сребърни изделия, събирани от цяла Източна и Централна Европа. Ще имате възможност да се разходите и направите снимки  из прекрасните градини около двореца.

Отпътуване за Бран и посещение на замъка в  Бран, намиращ се  в красива местност на 30 км от Брашов. Жителите на Брашов са го построили със свои средства през 1382 г. и в замяна на това са освободени от данъци в хазната на Румъния за няколко стотин години напред. Замъкът става известен като „Замъка на Дракула“ едва преди около тридесет години, когато туристи от всички краища на света се стичат, за да намерят доказателства за съществуването на вампира граф Дракула. Така на входа на Трансилвания, на самия връх на скалата откриват древния замък, удивително приличащ на този, който е описан в романа „Дракула“ на Брам Стокър.

Отпътуване за Брашов. Сгушен в полите на южните Карпати и блестящ с готическа, барокова и възрожденска архитектура, както и изобилие от исторически забележителности, Брашов, е едно от най-посещаваните места в Румъния, а пътя до там е невероятна смесица от добра инфраструктура и спиращи дъха гледки.По време на туристическата програма ще видите Старото кметство, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, Бялата и Черната кула, църквата “Св. Вартоломей” – най-стария архитектурен паметник в града. Свободно време.Отпътуване за Синая. По желание вечеря в Етно ресторант . Нощувка.
3 ден:  
Закуска. Отпътуване за Букурещ – най-големият град в Югоизточна Европа , основан през 1459 г. на двата бряга на р. Дамбовита, известен още като “Малкия Париж” заради артистичния си живот и красива архитектура. По време на туристическата ни програма ще видите Площад Съединение, площада на Авиаторите, Атенеума, сградата на  Националната банка, Националния театър, Букурещкия Университет, Патриаршеската църква с мощите на Св. Димитър Бесарбовски - покровител на града , Националната библиотека, Парка Чишмиджиу, Триумфалната арка и др.  Ще посетим  Парламента - втората по големина административна сграда в света след Пентагона, а също и  музея на селото- най-големият музей на открито в Европа. Този невероятен музей има колекция от 50 сгради, показващи историята на архитектурата по селата в Румъния. Къщи със стръмни покриви, сламени колиби, църкви и мелници от цяла Румъния внимателно са били разглобявани, за да пресъздат духа на румънското село. Отпътуване за България. Пристигане в София  вечерта. 

 

Цена: 175 лв.

Пакетната цена е за възрастен, настанен в двойна/тройна стая и включва: транспорт с лицензиран автобус ; 2 нощувки със закуски  в хотел  Regina 3* ( или подобен) в  курорта Синая; туристическа програма в Синая, Бран, Брашови Букуреш, екскурзоводско обслужване по целия маршрут; медицинска застраховка с лимит 5000 евро”

 

Цената не включва: Вход за Замъка на Дракула - Бран - 25 леи за възрастни,10 леи за деца, Вход за Замъка Пелеш - Синая - 20 леи за възрастни, 10 леи за деца, Вечеря в местен ресторант – 18 EUR, Доплащане за единична стая – 35 лв., Парламента – 25 леи, Черната черква – 6 леи

 

 Намаления: дете под 12 год. на доп. легло с 2-ма възр. - 20 лв. намаление 
Плащане: Депозит 30% при записване, доплащане до 10 дни преди пътуването.

 

Цената не включва: входните такси на посещаваните обекти  и разходи от личен характер.

 

Доплащане за медицинска застраховка на лица над 65 год. – 4 лв.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията 45: Уведомление за несъбран  минимум: 5  дни преди датата на заминаване.

Паспортен и визов контрол: по програмата се пътува с валидна лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители, се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие)

 *ТО не носи отговорност за промяна на входните такси на обектите .

 *фирмата не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

* Фирмата си запазва правото за промени в часовете и програмата.

Туроператорът има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" №0370010000 1570 към ЗАД ЕВРОИНС, валидна до 02.08.2019 г.

За контакти и резервации