Септемврийски празници

Екскурзия до Кавала и о-в Тасос
Маршрут
София-Благоевград-Кулата-Серес-Драма-Кавала-Тасос-София

Продължителност
4 дни / 3 нощувки

Дати на отпътуване


Програма

 1ден 

Отпътуване от София в 7.30 ч. от пл. „ Св. Александър  Невски  по маршрут София – Благоевград  - Сандански  – Кулата - Кавала.  Пристигане в Кавала около обяд. Пешеходна обиколка на стария град  Имарета паметника на Мохамед Али Акведукта и  Крепостта. Следобед отпътуване за остров Тасос. Преминаване на острова с ферибот от Керамоти. Настаняване в хотелаСвободно времеВечеря. Нощувка. 

2 ден


ЗакускаПо желание обиколка на остров Тасос с автобус или свободен ден.

Посещение на живописното планиско селище Панагия и старата фабриката за зехтин, където ще видите как се е  произвеждал  зехтин по класическа технология чрез студено пресоване още от 1915 г. преди да е имало електричество на острова. От фабриката можете да закупите гарантирано висококачествен зехтин, маслини, растящи единствено тук, и други продукти произведени от тях. Обиколката продължава с посещение манастира „Свети Архангел Михаил“, запазил в себе си много история и легенди. Тук се съхранява един от гвоздеите, с които е прикован Христос към кръста.  От манастира се открива невероятна гледка и стават страхотни снимки . Свободно време в  гр. Лименария- втория по големина град на о-в Тасос. Посещение на столицата на острова Лименас – разглеждане на руините на древния централен пазар – Агората, която е била основно средище на търговия и социални контакти, Археологическия музей , а желаещите могат да се изкачат нагоре по хълма за да видят Античния театър, построен през 5-ти век пр.н.е. и  побирал поне две хиляди зрители. Свободно време.  Завръщане в хотела късния следобед.  Вечеря. Нощувка.     

3 ден

Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.    


4 ден 

Закуска. Околко обяд – отпътуване за България.  Пристигане в София вечерта.

 

 Дата: 21.09-24.09.2017 г.

Цена на човек в двойна стая: 245 лв.

Цената включва:

*  транспорт с лицензиран автобус с включени фериботни билети;

*  3 нощувки  в хотел Villa Natassa** ( или Eli Maria****)

*  3 закуски на блок маса и  3 вечери по меню

*  посещение на Кавала;

 

Цената не включва:

*  напитки по време на храненията

*  Екскурзия - обиколка на острова - 10 евро

*  входна такса за крепостта в Кавала – 2,5  евро

*  други входни такси на посещаваните обекти по желание, лични разходи.

Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – по желание. Цената зависи от застрахователната сума и оставащите дни от датата на сключване на договора до края на пътуването. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.

Забележка:Агенцията си запазва правото на промени в реда на изпълнение на програмата! При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите! Гръцката категоризация на обектите за настаняване и хотелите се различава от българските стандарти.

Начин на плащане: 30% от пакетната цена 30 дни преди датата на отпътуване. Доплащане до 7 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване ня екскурзията: 40 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване!

Общи данни за паспортен и визов режим:   лична карта/ задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител  трябва да представят копие и  оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

 "ГАЛА ХОЛИДЕЙС" ООД има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" — застрахователна полица №  17 100 1315 0000612907 в ЗАД „АРМЕЕЦ”, валидна до 01.08.2018г                                                           

 

За контакти и резервации