Почивки 2020

Почивка в Албания - Дуръс- хотел Vala 3*
Маршрут
София - Крива Паланка - Охрид - Елбасан - Дуръс

Продължителност
7 дни / 6 нощувки

Дати на отпътуване
05.09.2020 г.

Програма
Почивка в Албания - Дуръс
 
 Дата: 05.09-11.09.2020 г.

 
Програма

1-ви ден - Отпътуване  от  гр. София в 6:00ч. Преминаване на КГПП Гюешево. Транзитно преминаване през Македония. След преминаване на ГКПП Кафасан, се спира за почивка в Елбасан. Разглеждане на Скампис - крепостна стена – римляните са го наричали Masio Scampa заради кулите и крепостните стени /на древен илирийски език означава остър планински връх, а на турски–крепост/. Около 19 ч. пристигане на Дуръска ривиера. Настаняване в хотел Vala 3*. Вечеря. Нощувка. 

2-ри ден: Дуръс 
Закуска. Свободно време за плаж. Пешеходна обиколка на Дуръс, известен на българите като Драч, название от времето на цар Симеон Велики, когато тези земи са били част от българската държава. Разглеждане на Венецианската кула, Римския амфитеатър от II-ри век за 15000 зрители /кандидатства за списъка на UNESCO/, ще видим резиденцията на крал Зогу, крайморския булевард с палмите - подарък за Енвер Ходжа от Фидел Кастро. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

3-ти ден: Eкскурзия до Круя и Тирана /по желание  - 10 евро./ 
Закуска. Свободно време за плаж или по желание в 9.00 ч. отпътуване за Круя. Круя е родното място на националния герой Скендербег. Градът е бил столицата на арбърийското княжество през ХV в. с владетел Скендербег – легендарната фигура на албанското средновековие. Преминавайки през старата чаршия ще стигнем до останките на крепостта от 5 век, в която се намират музея на Скендербег и Етнографския музей. Пешеходна разходка по етнографската атракция „Чаршията” /улицата на занаятите/.  Отпътуване за Тирана. Туристическа програма - автобусна и пешеходна обиколка за разглеждане на Албанската столица: забележителностите на пл. Скендербег, сградата на Операта и Националната библиотека, Часовниковата кула - символ на града, руините на Юстиниановата крепост, двореца на културата и бивш музей на Енвер Ходжа - „забранения град”. Свободно време за шопинг в моловете на столицата. Връщане в хотела в Дурас. Вечеря. Нощувка. 

4-ти ден:  Полудневна екскурзия до Берат /-15 евро./ 
Закуска. Свободно време за плаж или по желание посещение на Берат - белият град с хилядите прозорци. Градът е бил част от Първото и Второто Българско царство.  Тук се пазят мощите на Св. Горазд и Св. Агеларий. Връщане в Дуръс. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден: Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка. 

6-ти ден: Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.
 
7-ми ден: Дуръс – София. 
Закуска. Освобождаване на хотела. Oтпътуване за България.  Пристигане в София около 23.00ч.
 
 
 
 
Цена на човек в двойна стая - 480 лв.
       
 
Цената включва:
 
  Транспорт с комфортен автобус
  6 нощувки със закуски на блок маса и вечери на сет меню в хотел Vala 3*- http://hotelvala.com/contact.php
  Туристическа програма в Елбасан
  Пешеходна обиколка на Дуръс
  Екскурзоводско  обслужване
  Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 год. към ЗАД "Армеец".    
  Ползване на чадъри и шезлонги на плажа
 
В цената не е включено: 

  Екскурзия до Круя и Тирана-10 евро
  Екскурзия до Влъора и Берат -15 евро
  Входни такси за забележителностите – около 10 евро
  Лични разходи
  Застраховка ''Отмяна на пътуване''
 
Хотел Vala 3*
 
Разположен само на 3 км от центъра на Дурас (на 20 минути пешеходно разстояние), хотел Vala 3* се намира на първа линия. Разполага с бар на покрива и частна плажна зона. Тризвездният хотел има ресторант и климатизирани стаи с безплатен WiFi и собствена баня. Има денонощна рецепция и гише за обмяна на валута.
 
 
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка "Отмяна на пътуване".
 
Условия за плащане – депозит 50% от пакетната цена при резервация, доплащане 10 дни преди пътуването.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40. Уведомление за несъбран  минимум: най – късно 14  дни преди пътуването. Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 25 записани туристи.
Паспортен и визов контрол: по програмата се пътува с валидна лична карта или задграничен паспорт.
 
Туроператорът не носи отговорност за промяна на таксите на посещаваните обекти.
Туроператорът има право да промени последователността на програмата.
"Гала Холидейс" ООД  има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" №03700100002887 към ЗАД ЕВРОИНС, валидна до 01.08.2021 г. 
 

За контакти и резервации