Трети Март

3-ти март в Босна и Херцеговина
Маршрут
София- Калотина-Крушевац-Вишеград-Сараево

Продължителност
3 дни / 2 нощувки

Дати на отпътуване


Програма

 1 ден.  СОФИЯ - НИШ – КРУШЕВАЦ – ВИШЕГРАД   -  САРАЕВО

Отпътуване В 21:00 ч. от гр. София, пл. „Александър Невски“. Нощен преход.

2 ден.  САРАЕВО 

Пристигане в Република Сърбия. Транзитно преминаване. Пристигане в Сараево сутринта. Настаняване в хотел 2**/3***. Отпътуване към добилите широка популярност Босненски пирамиди /на Слънцето, Луната и Земята/. Своеобразен феномен намиращ се в непосредствена близост до селището Високо. Хълмове с правилни геометрични ъгли, които се считат за най-старото творение на човешка ръка, оформящи правилен равностранен триъгълник. Твърди се, че мястото  дава едно необикновено енергийно преживяване, откъсващо от ежедневието, свързано с нови и непознати усещания. Възможност за разглеждане на тунелите и „Пирамидата на Слънцето“. Според изследванията пирамидата е на около 25000 години и може би се отнася дори към последния етап от ледниковата епоха, която е свършила преди повече от 10 000 години. Връщане в Сараево. Следобяд туристическа програма в Сараево - градът известен с красивите джамии, павирани улички и площади, старите квартали, автентичната турска „чаршия” с ориенталски магазини за сладкиши и традиционна босненска кухня и кафенета. Често е наричан „Балканският Йерусалим” заради космополитния си дух и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи. Разглеждане на Националния театър, Синагогата, Кметството, Катедралата, Баш чаршия, Императорската джамия, Латинския мост, където е убит Франц Фердинанд; Морича хан – единственият съхранен хан от времето на османците, днес превърнат в магазин за килими и традиционен ресторант. Свободно време в Сараево. Вечеря / по желание срещу допълнително заплащане/. Нощувка. 

3 ден.  САРЕВО – МОСТАР  -  МЕДЖУГОРИЕ

Закуска. Свободен ден в Сараево или по желание/ срещу допълнително заплащане/  еднодневна екскурзия до Мостар и Меджугорие. Отпътуване за град Мостар – един от най-старите  градове в Босна и Херцеговина, разпрострял се живописно на двата бряга на река Неретва. Разходка в Мостар – Стари мост изграден през 16 век, който е под закрилата на ЮНЕСКО; Къщата Муслибегович - историческа къща, изградена в Османски стил, построена  преди близо 300 години; Джамията Карагьоз бей, изградена също през 16  век; чаршията около моста, часовниковата кула и др.Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване към селището Благай,  край което е разположен един от най-големите и красиви карстови извори в Европа на р. Буна. Тук е и старинното теке, свято място за дервишите и суфистите. Посещение на текето, свободно време за снимки на изключително красивата местност.Отпътуване за Меджугорие, най-големия духовен център в цяла Босна. Място известно с появата на Света Богородица пред 6 деца. Междугорие се посещава от милиони поклонници всяка година. Свободно време. Нощувка в Междугорие.

4 ден. МЕДЖУГОРИЕ  - СОФИЯ 

Закуска. Отпътуване за България през Национален парк Сутиеска. Основан е през 1962 година, той е най-стария и най-красив  национален парк в страната. Тук се намира най-високият планински връх в Босна – Маглич (2 368 метра), който е точно на границата с Черна гора. През 1943 година на територията на този парк е имало важна битка от Втората световна война. Кратка фотопауза при Вишеградския мост на Мехмед Паша Соколович. Пристигане в София  късно през нощта.

 

Дата: 02.03-05.03.2018 г.

Цена: 199 лв. 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  •                 1 нощувки със закуска в хотел **/ ***  в Сараево
  •             1 нощувка със закуска в хотел **/*** в Меджугорие
  •           транспорт с комфортен  автобус;
  •           туристическа програма във Сараево, Мостар, Меджугорие
  •           екскурзоводско обслужване по целия маршрут
  •          медицинска застраховка с асистанс на стойност 5 000 евро.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

                     разходи от личен характер;

                     еднодневна екскурзия до Мостар и Меджугорие – 15 евро;

                     входни такси за посещаваните обекти по желание.

                     Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – по желание  – цената зависи от застрахователната сума и оставащите дни от датата на сключване на договора до края на пътуването. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.

 

ОТСТЪПКИ:

•          настаняване на дете до 4 години в стая с двама възрастни – безплатно;

•          настаняване на дете от 4 до 12 години в стая с двама възрастни – минус 25 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:

•          настаняване в единична стая – 70 лв.

•          входни такси за посещаваните обекти по желание.

 

Условия за резервация: депозит в размер на 50% от стойността на резервацията, доплащане 10  дни преди датата на  пътуване.

Минимален брой участници: 40.

Паспортен и визов контрол: по програмата се пътува с валидна лична карта или задграничен паспорт.  За деца под 18 години се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие).

 

"ГАЛА ХОЛИДЕЙС" ООД има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" — застрахователна полица №  17 100 1315 0000612907 в ЗАД АРМЕЕЦ”, валидна до 01.08.2018 г.

 

 

За контакти и резервации